вівторок, 1 січня 2019 р.

Правильна постава - запорука здоров'я

    Постава - це положення тіла під час ходьби, сидіння, 
стояння. У людини з правильною поставою струнка, гарна фігура: спина пряма, плечі розвернуті, голова піднята, живіт втягнутий. Неправильна постава робить спину кривою, плечі й голова при цьому опущені, живіт випнутий, коліна зігнуті. Правильна постава не дається людині з народження, кожний сам формує свою поставу. Правильна постава не тільки робить людину стрункою і гарною, а й сприяє нормальному подиху, хорошій роботі серця, вільному руху крові по тілу. Виробленню правильної постави сприяють також рухливі ігри, спорт, ранкова зарядка.
Кілька вправ, що допоможуть зміцнити м'язи, виробити правильну поставу.
  • Вправа «Велосипед» 
  • Ляж на спину й поклади руки біля тулуба, по черзі піднімай ліву й праву ногу, згинаючи їх у колінах.
  • Вправа «Плавання» Ляж на живіт, руки поклади перед собою, на них поклади голову. Піднімай голову й плечі, наскільки це можливо.
  • Вправа «Рибка» Ляж на живіт, поклади підборіддя на руки. Відведи руки назад і підніми якнайвище. Те саме зроби з ногами.
  • Вправа «Віконце» Ляж на живіт, підніми руки вверх і зчепи пальці. Прогнися, поверни тулуб ліворуч, праворуч (під лівою й правою рукою заглянь у віконце).
  • Вправа «Хода» Походи кімнатою: на носках, на зовнішніх і внутрішніх краях стоп ніг, перехресними кроками, заносячи вперед по черзі то праву, то ліву ногу, як ходять моделі на подіумі, як ходять балетні танцівники.

Немає коментарів:

Дописати коментар