вівторок, 1 січня 2019 р.

Правильно обирайте вид спорту для дитини

    Чого хочуть практично всі батьки для своєї дитини? Як і у всі часи, вони
намагаються виростити її здоровою і всебічно розвиненою. Тим більше, що нинішні діти - справжні «електроніки», енергії і рухливості яких можна тільки позаздрити. Намагаючись вгамувати свого маленького шибеника, мами і тата, часто замислюються: яким видом спорту зайнятися дитині? Яку спортивну секцію вибрати, щоб тренування не нашкодили здоров'ю і доставили чаду задоволення?
    Благо, вибір спеціалізованих секцій на сьогоднішній день досить великий, починаючи від різних гуртків при дитячих садках і закінчуючи приватними клубами.
    Заняття спортом, значно рідше застуджуються, у них знижується ризик виникнення проблем з хребтом, серцево-судинною системою, зайвою вагою. І в психологічному плані таким дітям легше: вони добре адаптуються в колективі, товариські, вміють виходити з конфліктних ситуацій. Загалом-то, суцільні плюси, залишилося тільки визначитися, який вид спорту для дітей краще підходить саме вашому малюкові.
    Перш за все слід вирішити, для чого ви віддаєте дитину в секцію. Якщо ставиться мета виростити професійного спортсмена, до справи потрібно підійти з усією відповідальністю. І тут слід відсунути на задній план свої особисті амбіції, а прислухатися до побажань і переваг самого малюка. Навряд чи буде толк, якщо на кожне заняття ваше чадо буде відправлятися з-під палиці. Бажано якомога раніше проконсультуватися у професійного тренера на предмет з'ясування талантів майбутнього чемпіона. Якщо ж ви хочете просто зміцнити здоров'я дитини, запитаєте, яким видом спорту він хоче зайнятися. Будьте готові до того, що буде потрібно змінити не склалися стосунки в групі, а всі проблеми вирішаться простим переходом в іншу секцію. Вибираючи спортивний напрямок, незайвим буде звернути увагу на темперамент і характер малюка Перед початком відвідування секції потрібно впевнитися, що у дитини немає яких-небуть медичних протипоказань. Для цього відправтесь до педіатра і поспілкуйтеся з тренером. Щоб простіше було визначитися з вибором, пригадаємо найпопулярніші види спорту для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар